Alaraajatutkimus ja yksilölliset tukipohjalliset

 

Alaraajatutkimuksessa on tarkoitus selvittää asiakkaan jalkaterän, nilkan, polven ja lonkan rakennetta sekä toimintaa biomekaanisella tutkimuksella ja erilaisin toiminnallisin testein. Tutkimuksessa arvioidaan mm. ryhtiä, kävelyä, lihastasapainoa, nivelten toimintaa sekä mahdollinen alaraajojen pituuserosta johtuva toiminnallinen haitta. Tutkimuksen perusteella päätetään fysioterapian tarvittavat jatkotoimenpiteet ja arvioidaan mm. yksilöllisten tukipohjallisten tarvetta.

 

 

 Balkefors ortopedinen pohjallinen

Balkefors ortopedinen pohjallinen tehdään yksilöllisesti oman jalan muotojen ja alaraajatutkimuksen pohjalta. Pohjallinen on toiminnaltaan ns. sensomotorinen tukipohjallinen, joka aktivoi tuki- ja liikuntaelimistön hermo-lihastoimintoja ja auttaa hahmottamaan jalkaterän ja alaraajojen oikeita asentoja. Balkefors pohjallisella voidaan ehkäistä ja kuntouttaa mm. liiallisesta pronaatiosta johtuvia haittoja. Pohjallinen työstetään valmiiksi paikan päällä ja sen saa heti mukaan.

 

FootCare 3D lääkinnällinen pohjallinen

FootCare-pohjalliset ovat lääkinnällisiä erityispohjallisia ja ne valmistetaan yksilöllisesti jalkavaivojen ennaltaehkäisyyn ja niiden poistamiseksi. FootCare menetelmä hyödyntää Suomessa ainoana viimeisimmän teknologian mukaisia 3D-fotoskannereita. Käytössämme ovat jalka- ja fysioterapeuttien viimeisimmät tutkimustulokset ja uusin digitaalinen teknologia suunnitteluohjelmineen ja kauko-ohjattavan jyrsimen muodossa. Jyrsin työstää suunnitellun pohjallisen millimetrin tarkasti. Pohjallinen valmistuu yhdestä kappaleesta ilman pettäviä saumoja ja rakenteita. Sitten se hiotaan käsityönä asiakkaan jalkineeseen sopivaksi. Viimeistelty tulos saadaan pinnoittamalla pohjallinen asiakkaan tarpeiden mukaan. Toimitusaika pohjalliselle on 1-2 viikkoa.

 

Rehband Proactive ja Hardboot pohjalliset

Rehbandin pohjalliskonsepti Tech Insole sisältää 6 erilaista pohjallista, jotka täydentävät nykyistä pohjallisvalikoimaamme. Tech Insole antaa erinomaisen tuen ja iskunvaimennuksen riippumatta jalkaan kohdistuvasta rasituksesta. Rehband PROACTIVE pohjallinen huomioi jalan biomekaniikan ja kengän rakenteen. Rehband PROACTIVE- pohjallisilla vahvistetaan jalan lihaksia, sekä ennaltaehkäistään ylirasitustiloja oikean dynaamisen tuennan kautta.

Rehband PROACTIVE- pohjallinen on suunniteltu juoksu-, vaellus-, maila-/pallopelien harrastajille. Pohjallinen soveltuu myös vapaa- ajan ja työjalkineisiin lisäten mukavuutta ja iskunvaimennusta. Pohjallinen ennaltaehkäisee jalan, säären ja polven rasitusvammoja. Pohjallisessa on päkiän ja kantapään alueella lisäiskunvaimennus.
Kolme mallia: Proactive High- Medium ja Low, joista eri jalkatyypeille löytyy oikea ratkaisu.

Rehband HARDBOOT-pohjallisten kehitystyössä on hyödynnetty vuosien kokemus kenkien suunnittelusta sekä
biomekaniikan osaamisesta. Pohjallisten kolme holvikorkeutta kattavat yleisimmät jalkatyypit ja biomekaaniset vaatimukset. Pohjalliset lisäävät mukavuutta, lievittävät kipuja, ennaltaehkäisevät vammoja ja parantavat suorituskykyä. Rehband HARDBOOT – pohjallinen on suunniteltu nilkkaa tukeviin ja liikettä rajoittaviin jalkineisiin,
esim; laskettelu-/ lumilautailu-/ luistelumonot, luistimet, vaelluskengät (korkeat). Pohjallinen lisää mukavuutta, ennaltaehkäisee jalan, säären ja polven rasitusvammoja. Pohjallisessa on päkiän ja kantapään lisäiskunvaimennus. Kolme mallia: Hardboot High- Medium ja Low, joista eri jalkatyypeille löytyy oikea ratkaisu.