Alaraajatutkimus ja yksilölliset tukipohjalliset

 

Alaraajatutkimuksessa on tarkoitus selvittää asiakkaan jalkaterän, nilkan, polven ja lonkan rakennetta sekä toimintaa biomekaanisella tutkimuksella ja erilaisin toiminnallisin testein. Tutkimuksessa arvioidaan mm. ryhtiä, kävelyä, lihastasapainoa, nivelten toimintaa sekä mahdollinen alaraajojen pituuserosta johtuva toiminnallinen haitta. Tutkimuksen perusteella päätetään fysioterapian tarvittavat jatkotoimenpiteet ja arvioidaan mm. yksilöllisten tukipohjallisten tarvetta.

askellus – yksilölliset tukipohjalliset

askellus – tukipohjalliset valmistetaan sinulle yksilöllisesti käsityönä Joensuussa. Pohjallisen suunnittelu pohjautuu yksilölliseen jalan rakenteeseen ja alaraajatutkimuksessa esille tuleviin löydöksiin. Käytämme huipputeknologista 3D skannaustekniikkaa potilaan jalkojen staattiseen kuvantamiseen ja dynaamisessa liikkeen kuvantamisessa apunamme on mm. sensoritekniikkaa ja videokuvausta. Näitä hyödynnämme perustana täydellisesti istuvalle askellus – tukipohjalliselle. Suunnittelemme yksilöllisen askellus – tukipohjallisen OnLine pohjaisen ja patentoidun CAD-ohjelmiston avulla.  Toimitususaika pohjallisille on n. viikko, tarvittaessa 1-3 vrk.

 

askellus – hybridipohjalliset

askellus – hybridipohjalliset asettavat uuden standardin yksilöllisesti valmistettaville tukipohjallisille. Siinä yhdistyy kahden eri tekniikan parhaat puolet; ainutlaatuisten lasi- tai hiilikuitupohjien toiminnallisuus ja tukevuus yhdistettynä EVA-materiaalin päällyskerrokseen, johon saadaan lisättyä tarvittavat lisämoduulit ja tuennat. HYBRIDI tukipohjalliset antavat sinulle tulevaisuuden tuotteen; kevyen, ohuen, vakaan mutta joustavan pohjallisen, joka on räätälöity erilaisiin jalkatyyppeihin / patologiaan ja yhdistetty yksilölliseen EVA-päällyskerrokseen. Suomessa askellusklinikka Oy vastaa tuotteen valmistuksesta, myynnistä ja markkinoinnista.

 

Balkefors ortopedinen pohjallinen

Balkefors ortopedinen pohjallinen tehdään yksilöllisesti oman jalan muotojen ja alaraajatutkimuksen pohjalta. Pohjallinen on toiminnaltaan ns. sensomotorinen tukipohjallinen, joka aktivoi tuki- ja liikuntaelimistön hermo-lihastoimintoja ja auttaa hahmottamaan jalkaterän ja alaraajojen oikeita asentoja. Balkefors pohjallisella voidaan ehkäistä ja kuntouttaa mm. liiallisesta pronaatiosta johtuvia haittoja. Pohjallinen työstetään valmiiksi paikan päällä ja sen saa heti mukaan.

 

 

Rehband Proactive ja Hardboot pohjalliset

Rehbandin pohjalliskonsepti Tech Insole sisältää 6 erilaista pohjallista, jotka täydentävät nykyistä pohjallisvalikoimaamme. Tech Insole antaa erinomaisen tuen ja iskunvaimennuksen riippumatta jalkaan kohdistuvasta rasituksesta. Rehband PROACTIVE pohjallinen huomioi jalan biomekaniikan ja kengän rakenteen. Rehband PROACTIVE- pohjallisilla vahvistetaan jalan lihaksia, sekä ennaltaehkäistään ylirasitustiloja oikean dynaamisen tuennan kautta.

Rehband PROACTIVE- pohjallinen on suunniteltu juoksu-, vaellus-, maila-/pallopelien harrastajille. Pohjallinen soveltuu myös vapaa- ajan ja työjalkineisiin lisäten mukavuutta ja iskunvaimennusta. Pohjallinen ennaltaehkäisee jalan, säären ja polven rasitusvammoja. Pohjallisessa on päkiän ja kantapään alueella lisäiskunvaimennus.
Kolme mallia: Proactive High- Medium ja Low, joista eri jalkatyypeille löytyy oikea ratkaisu.

Rehband HARDBOOT-pohjallisten kehitystyössä on hyödynnetty vuosien kokemus kenkien suunnittelusta sekä
biomekaniikan osaamisesta. Pohjallisten kolme holvikorkeutta kattavat yleisimmät jalkatyypit ja biomekaaniset vaatimukset. Pohjalliset lisäävät mukavuutta, lievittävät kipuja, ennaltaehkäisevät vammoja ja parantavat suorituskykyä. Rehband HARDBOOT – pohjallinen on suunniteltu nilkkaa tukeviin ja liikettä rajoittaviin jalkineisiin,
esim; laskettelu-/ lumilautailu-/ luistelumonot, luistimet, vaelluskengät (korkeat). Pohjallinen lisää mukavuutta, ennaltaehkäisee jalan, säären ja polven rasitusvammoja. Pohjallisessa on päkiän ja kantapään lisäiskunvaimennus. Kolme mallia: Hardboot High- Medium ja Low, joista eri jalkatyypeille löytyy oikea ratkaisu.