Alaraajatutkimus ja yksilölliset tukipohjalliset

Alaraajatutkimuksessa on tarkoitus selvittää asiakkaan jalkaterän, nilkan, polven ja lonkan rakennetta sekä toimintaa biomekaanisella tutkimuksella ja toiminnallisin testein. Tutkimuksessa arvioidaan ryhtiä, kävelyä, lihastasapainoa sekä mahdollinen alaraajojen pituuserosta johtuva toiminnallinen haitta. Tutkimuksen perusteella päätetään fysioterapian jatkotoimenpiteet ja arvioidaan mm. yksilöllisten tukipohjallisten tarvetta.

 

 

 Balkefors ortopedinen pohjallinen

Balkefors ortopedinen pohjallinen tehdään yksilöllisesti oman jalan muotojen ja tutkimuksen pohjalta. Pohjallinen on toiminnaltaan ns. sensomotorinen tukipohjallinen, joka aktivoi tuki- ja liikuntaelimistön hermo-lihastoimintoja ja auttaa hahmottamaan jalkaterän ja alaraajojen oikeita asentoja. Pohjallinen työstetään valmiiksi paikan päällä ja sen saa heti mukaan.

 

FootCare 3D lääkinnällinen pohjallinen

FootCare-pohjalliset ovat lääkinnällisiä erityispohjallisia ja ne valmistetaan yksilöllisesti jalkavaivojen ennaltaehkäisyyn ja niiden poistamiseksi. FootCare menetelmä hyödyntää Suomessa ainoana viimeisimmän teknologian mukaisia 3D-fotoskannereita. Käytössä ovat jalka- ja fysioterapeuttien viimeisimmät tutkimustulokset ja uusin digitaalinen teknologia suunnitteluohjelmineen ja kauko-ohjattavan jyrsimen muodossa. Jyrsin työstää suunnitellun pohjallisen millimetrin tarkasti. Pohjallinen valmistuu yhdestä kappaleesta ilman pettäviä saumoja ja rakenteita. Sitten se hiotaan käsityönä asiakkaan jalkineeseen sopivaksi. Viimeistelty tulos saadaan pinnoittamalla pohjallinen asiakkaan tarpeiden mukaan. Toimitusaika pohjalliselle on 1-2 viikkoa.

 

 

  

Askellusklinikka